A selyemről

 

A selyemről

Lehet-e még újat mondani a selyemről?

Az ember számos pompás kultúrát hozott létre maga körül az emberi történelem folyamán. Néhány közülük fennmaradt és generációról generációra hagyományozódott. Néhány elpusztult majd időről időre újra felvirágzott, néhány megmaradt kezdeti állapotában.

Mind közül a selyem kultúra az aminek tündöklése és ragyogása ma is tart.
Ez az, amely az ősi kínai kultúra ma is nyomon követhető és élő része.

Számos bonyolult és komplikált kultúra közül ez az amely mindig is szikrázó és pompázatos volt megszületése óta. A Kínai kormányzat áldásos tevékenysége a kutatási és fejlesztési politikája kapcsán az új századba lépve még nagyobb teret kíván hódítani, mivel a Ming dinasztia óta sok ezer háztartás munkaadója. Ez az iparág mindig is vezető szerepet töltött be a kutatás és fejlesztés területén Kínában, így hát nem meglepő, hogy a legnagyobb jelentőséggel bíró iparágon belüli intézmény pont a selyemtechnológiai központ.

A selyem jótékony hatása

A legtöbb ember tudatában a selyem drága alapanyagként él és eggyé vált az abszolút luxus, valamint a leggyengédebb tapintás fogalmával. Itt az ideje, hogy mindenki megtudja, miként szolgálhatja ez a csodás anyag az egészségünket is. Ha komolyan érdekli, hogyan biztosíthatja önmaga, családja vagy gyermekei számára a legegészségesebb alvást, akkor a Sil and Silk tiszta selyem paplanok és párnák kiváló megoldást jelentenek. Nézzük miért is...

Légzés: A selyem természeténél fogva hipoallergén, mentes a poratkáktól, ellentétben a toll-, pehely- és műagyag paplanokkal és párnákkal. A poratkák ürüléke a hámsejtek megemésztéséhez szükséges enzimeket tartalmaz. Ezek az enzimek a leginkább felelősek a poratka által okozott asztmás és egyéb allergiás reakciók kialakulásáért. 


Hőmérséklet és nedvesség szabályozás: A pamuttal ellentétben, ami magában tartja, a selyem elvezeti a nedvességet a bőrtől. Ez mindenféle nedvességgel kapcsolatos gondon segít, beleértve nemi szervi fertőzéseket, enyhe inkontinenciát, a menopausa miatti túlzott verejtékezést, éjszakai izzadást és a testen kialakuló pattanásokat is.

Következésképpen a Sil and Silk termékek jót tesznek a következő betegségekben szenvedőknek:
Asztma, allergia
Enyhe inkontinencia 
túlzott verejtékezés
éjszakai izzadás
menopausa okozta problémák

Nem kell azonban betegnek lenni, hogy selyem ágyneműt használjunk. Élvezzük a természetes anyag kellemességét, puhaságát a magunk örömére.

(A képen Dr. János Péter, pszichológus, kineziológus tanulmányozza a hernyóselyem töltetet paplanunkban)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!