Hogyan bánj hernyóselyem ágyneműddel?

 

Hogyan bánj hernyóselyem ágyneműddel?

Ha már nagy boldogan hazavitted hernyóselyem töltetű paplanodat, párnádat, nyilván, szeretnél a legjobban bánni vele, hogy hosszú élettartamú legyen, és megőrizze jó tulajdonságait.

Első ilyen tulajdonság, hogy antiallergén. Mitől? Az emberi bőr kollagénje és a selyem - hasonló aminosav összetétele miatt - a selyem nem vált ki semmilyen allergiás reakciót.

Alacsony antisztatikus hatása van, ezért nem vonzza a poratkákat, szemben más, akár természetes töltetű ágyneműkkel.

Második különleges tulajdonsága, hogy a selyem 30% nedvességet vesz fel anélkül, hogy nedvesnek éreznénk. Légbuborékos szerkezete miatt szabályozza a hőt, és elvezeti az izzadságot. A pamuttal és a tollal ellentétben, ami magához vonzza, a selyem elvezeti a nedvességet a bőrtől.

Mivel a hernyóselyem töltetű paplanok hőszigetelő rácsszerkezete miatt a paplan súlya elenyésző, ezért igazi áldást jelentenek az ízületi gyulladásos vagy keringési panaszokkal rendelkező vagy idős embereknél. A hernyóselyem paplan felveszi a test vonalát, és kellemesen rásimulva melegen tartja a testet a téli napokon is, vetekedve a toll vagy gyapjú paplanokkal is e téren.

Mivel a selyemnek van egy nyugtató hatása, a gyulladásos betegeknél könnyebbé teszi az alvást, megnyugtatja a testet.

Nos, végül is hogyan bánj az ágyneműddel, hogy mindezen tulajdonságai megmaradjanak?

Használj huzatot, és azt mosd!

Ha valami komolyabb gond esetén mégis kimosnád ágyneműdet, csak meleg vízben, 30 fokon tedd, mindenféle mosószer és öblítő nélkül, hisz azok allergén anyagokat tartalmaznak.

Szárításkor ne csavard erősen, ne centrifugáld, napos időben, félárnyékban száríts meg. Szárítás után könnyedén rázd fel, hogy a szálai visszanyerjék laza szerkezetüket.

Kímélve selyemágyneműdet, meghálálja a gondoskodást. Hosszantartó kellemes, nyugodt alvást biztosít.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!