Titkos recept a sima bőrre

 

Titkos recept a sima bőrre

Kedves Hölgyeim!

Azt gondolják, hogy nincs megoldás? Az Önök bőrtípusa száraz és ráncos, a kor előrehaladtával egyre inkább, emiatt el vannak keseredve, nem mernek tükörbe nézni? Lehajtott fejjel, csak szemük sarkából pillantanak fiatalabb társaikra irigyen, gondolva, hogy az Önök bőre már sosem lesz ilyen? Nem is gondolják, hogy van megoldás?

Hívjunk segítségül egy ősi tudást, egy titkos receptet. Valamit, amit a kínaiak már Kr. e. 2640 óta tudnak. Amit, ha Hófehérke mostohája tudott volna, akkor nem válik gyilkossá!

Mi lehet a titok, amiért a kínai nemes hölgyek és urak (!) nem sajnáltak pénzt, vagyont?

Ez a titok a SELYEM!

A selymet aranyárban adták, mivel előállítása hosszadalmas, és nagy odafigyelést, hozzáértést igényel. A selyemszövés igen fáradságos munka. Egy átlagos selyemruhához 70 kilogramm eperfalevél szükséges. Negyed kg kelme megszövéséhez hagyományos módszerekkel 12 óra kell. 

Nyilván nem csak az ára miatt viselték az előkelő társadalmi osztályokhoz tartozók előszeretettel.

A titok a selyem tulajdonságaiban rejlik.

A selyem a bőrre előnyösen hat, simává, puhává teszi, felélénkíti azt. Az emberi bőr fehérjéihez leginkább hasonló fehérjéi miatt manapság a kozmetikában és a bőr regenerációjában is előszeretettel és hatékonyan alkalmazzák. Kozmetikai szerekbe, krémekbe, arcmaszkokba felhasználva a bőr megújul, kisimul, ragyog.

A gyógyászatban a sérülések regenerálódásához, sebgyógyításhoz is felhasználják.

A selyem ugyanazokat az aminosavakat tartalmazza, mint a kollagén, amely az elasztinnel együtt felelős a bőr rugalmasságáért.  Rendkívül bőrbarát. Erősen nedvszívó, saját tömegének akár 30%-át kitevő vizet is meg tud kötni, így segít a hőszabályozásban, javítja az anyagcsere folyamatokat és a vérellátást. A mikroorganizmusokkal szemben ellenálló, antiallergén.

A tudományos meghatározások igazolják ma, amit az ősi Kínában évezredek óta tudnak - a selyemruhák, selyemkendők viselése, selyemágynemű használata megszépíti a bőrt. A kínai nők ma is előszeretettel viselik a selymet. 

Sokan luxusnak tartják, de luxus-e természetes módon megszépíteni a bőrt? Luxus-e a lelket is tápláló szépséget ragyogtatni önmagunkból? Luxus-e, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben?

Hisz ez az Élet lényege!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!