Tücsök vagy Hangya?

 

Tücsök vagy Hangya?

Te milyen típus vagy?

"Mit csinált a tücsök nyáron?
Csak muzsikált két határon.
Aztán jött a tél a nyárra,
s fölkopott a koma álla."

„Tücsök” típusú ember csak a mának él. Az örömnek és az élvezeteknek. Ez tölti ki az életét. Nem törődik a holnappal, a gondokkal.

A „hedonista” filozófiai irányzat ezt vallja.

Ez persze nem jelenti a mértéktelenséget. Többségében inkább azt, hogy amit csinál, ahogy él, az örömöt jelentsen számára.

(A személyiségtípusok meghatározását többféle rendszer leírja, itt mi csupán érintőlegesen jellemzünk két, ellentétes típusú személyiséget.)

A „Hangya” típusú ember előrelátó. Gondoskodik a jövőjéről, minden erre alkalmas lehetőséget kihasználva. Gyakran előfordulhat, hogy aggódik, stresszel azon, hogy sikerül-e valami. Be akar biztosítani előre mindent. Biztosításokat köt, terveket készít a döntései előtt. Kevésbé rugalmas. Szüksége van akár „A” és „B” tervre is, arra az esetre, ha bármi történne…

Az ilyen ember előre tervez, tájékozott az akciókról, mindent kedvezményes áron be tud szerezni.

Minden karakternek - természetesen - vannak mindenféle tulajdonságai, melyek egyes esetekben hasznosak, más esetekben nem.

(Jó tudni: nincsenek tiszta személyiség típusok, legalább két típusból áll össze a valóságban egy ember személyisége.)

Legyen tudatos arra, milyen típus Ön, így jobban megismeri önmagát.

Mi minden karakter típushoz szólunk, mert hol egyik, hol másik típusnak megfelelő időszakban vagyunk.

Ha Ön Hangya típus: Javasoljuk, figyelje rendszeresen akcióinkat, tervezzen előre, gondoljon a holnapra! Jó gyűjtögetést kívánunk!

Ha Ön Tücsök típus: Figyelje alkalmanként akcióinkat, és kedve szerint árukészletünket, mert lehet, hogy épp most találja meg kedvenc darabját. Jó muzsikálást kívánunk!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!