Mit ünneplünk Valentin napon?

 

Mit ünneplünk Valentin napon?

Korábban Szent Bálint napját ünnepeltük február 14-én, mely az 1990-es évektől Valentin napként lett népszerű Magyarországon is, nem csak a vallásos emberek körében, hanem széles körben.
De tudjuk-e, ki volt Szent Bálint, és hogy mit ünneplünk ezen a napon?

Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje. Világszerte, de főleg az angolszász országokban Bálint napján (február 14-én) tartják a Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét.

A keresztény ünnep eredete:

 A történet szerint  Szent Bálintot, Terni püspökét a XIV. században keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték. Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Cselekedete miatt a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban.

Aki gyermekének a Bálint nevet adja, jó kívánságokkal látja el őt, mivel a név jelentése: erős, egészséges.

Most már mindennek tudatában ajándékozhatja meg szeretteit. S mivel mással, mint hernyóselyem ágyneművel, sállal, nyakkendővel, fehérneművel, melyek nem csak szépek, de hozzásegítenek az egészséghez is!

Várjuk hívását!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!