• Hernyóselyem pizsama, fehérnemű

    Hernyóselyem pizsama, fehérnemű

  • hernyóselyem paplan, párna

    hernyóselyem paplan, párna

  • hernyóselyem huzat

    hernyóselyem huzat

Természetesség és közösség 2.

 

Természetesség és közösség 2.

Cikksorozatunk második része a közösségek teremtéséről szól.

Természetesség és közösség 2.

Ott tartottunk, hogy az elvesztett kapcsolatot a természettel újraépíthetjük tudatos odafigyeléssel.

Ma pedig azt nézzük meg, mi van a természetes közösségekkel? Általános iskola alsó tagozatán is előfordul, hogy a gyerekeket napi szinten új padtárs mellé ültetik. Tehát, hogy jól értsd, átültetik őket minden nap máshová. Lehet, hogy ez valamilyen szempontból jó stratégia, de az is biztos, hogy nehezebbé teszi a szorosabb kapcsolatok kialakítását. Pedig egy kis gyereknek az állandóság nagyon fontos, mert stabilitást ad. Középiskolában az oktatás nem egy állandó osztályteremben zajlik, egyes órákra más termekbe kell menni a diáknak, és egyetemen, főiskolán nincs csoport, tehát nincsenek csoporttársak. A tanórák határozzák meg, hogy ki mikor van egy teremben. Feltűnt ez neked? Észrevetted, hogy a mai fiatalok az iskolában is nehezebben találnak párt? Mennyien vannak köztük, akik pszichés problémákkal küzdenek, és személyiség zavarokkal? Sok ok mellett nem elhanyagolható, amit társadalmi szinten kapnak, megszüntetve a stabilitást.

Van neked barátod az iskolából? Általános, középiskola, vagy főiskola-egyetemről? Hány év telt el, és mégis megvan. Létrejöhetett volna, ha nincsenek osztályok, csoportok? Ha egyik óráról a másikra futottál volna, más - más terembe egyedül? A csoportok tananyaga egységes volt, tehát közös témát teremtett, lehetett egymásnak segíteni, és egymástól segítséget kérni. Persze stabilabb munkahelyek is voltak, ahol barátságok alakultak, esetleg szerelmek, házasságok. Ma ezen a téren is nagyobb a bizonytalanság. Jönnek – mennek a munkavállalók, és mindezt a pénz határozza meg. Vagy te vagy túl drága, ezért elküldenek, vagy neked kevés a fizetés, ezért elmész. Ma persze van közösségi média. Pótolja a családot? Pótolja a barátokat? Pótolja az ismerkedési lehetőségeket? Posztolni egy képet, hogy épp hol vagy, ez nem jelenti azt, hogy jól is vagy. Nem jelenti azt, ha 120-an like-olnak, hogy mind szeretnek, és mind a barátaid. Ezt magadban te is tudod. Hogyan is lehet újra létrehozni természetes közösségeket? Ötleteket tudunk adni, és szívesen fogadunk is, írjatok hozzá ti is.

Tanfolyamok – hasonló érdeklődésű emberekkel találkozhatunk (nem az on-line tanfolyamokra gondolok)

Klubtagságok – szintén.

Rendezvények – egyes cégek, csoportok... hasonló érdeklődésű embereket vonzanak be rendezvényeikkel.

Cégek, akik közösséget alakítanak programjaikkal. Ilyen helyeken fontos az után-követés.

Ha egy tanfolyam, klub, rendezvény szervezője eredményesebben akar működni, akkor összegyűjti a résztvevők elérhetőségeit, és rendszeresen értesíti őket a további eseményekről. Ajánlásokat kér, amivel bővítheti az érdeklődők csapatát. Ez neki is üzlet, és a résztvevőknek lehetőség, hogy újabb emberekkel ismerkedjenek meg, és a régi ismerősökkel mélyebb kapcsolatot alakíthassanak ki. Kedves szervezők, ajánlom mindezt figyelmetekbe. Ne csak a pénzügyi előny lebegjen a szemetek előtt, hanem az is, hogy egy erős közösség tud mögöttetek felsorakozni. Ez pedig erős bázis, hosszútávon anyagilag és emberileg is.

Akinek pedig igénye van a természetes közösségekre, keresse ezeket!

Érezzük jól magunkat együtt!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Megosztás

Kapcsolat

Sil and Silk Kft.

Irodánk: 

1034 Budapest, Bécsi út 120. 1/100.

Mobil: +36-30/5157-825

E-mail: info@silandsilk.hu

Nyitvatartás bármikor, előzetes telefonos egyeztetéssel.

Indulás előtt telefonáljon!

Bármikor kinyitunk, akár hét végén is, az Ön igényeinek megfelelően.

Kérem hívjon, mielőtt indulna!

A megbeszélteknek megfelelően bármikor megtekintheti, megvásárolhatja termékeinket, legyen kora reggel vagy késő délután.

Nem kivétel ez alól a szombat vagy vasárnap sem!

Hívjon bártan! Az Ön kényelme a mi küldetésünk!